Lietojot mūsu vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai. uzzināt vairāk

Ikri ТМ "BALKANIKA" no ceptiem pipariem un baklažāniem "АЙВАР"

  • Ražotājs: ООО «Агропродмаркет»
  • Zīmols: BALKANIKA
  • Valsts: Krievija
  • Artikuls:
  • EAN13: 4607036207470
  • Ražotāja artikuls:
  • Svars: 360 g
  • Fasējums: stikla burka
  • Daudzums iepakojumā: 6.00 gab
  • Apraksts
  • Serbijas un Maķedonijas ceptais saldo piparu ēdiens, kas pazīstams kopš viduslaikiem. Sena serbu leģenda vēsta, ka XIV gadsimta Serbijas impērijas laikā, kad valdīja karalis Stefans Urošs IV Dusans, aivars Serbijas pilī tika apēsts ar zelta karotēm un dakšām.

    Paprikas ražas sezonā serbu māju pagalmos parādās malkas krāsnis, uz kurām novietoti milzīgi podi, un sievietes sāk gatavot garšīgus ayvar.

    Aivars patiesi lepni var nēsāt nosaukumu "ikri", jo tas nāk no turku vārda "havyar", kas nozīmēja sālītus ikrus. Fakts ir tāds, ka 19. gadsimtā Balkānos aktīvi tika novākti Melnās jūras stores ikri, kas gar Donavu sasniedza pašu Belgradu. Šis kaviārs bija ārkārtīgi populārs ēdiens līdz 19. gadsimta beigām, kad ikru ražošana sāka samazināties. Tā rezultātā Belgrada sāka piedāvāt ceptu papriku ēdienu, ko sauca par "sarkanajiem aivariem" vai "serbu aivariem", un, kad melnie ikri beidzot pazuda, pazuda vajadzība pēc īpašības vārda, un kaviārs no saldajiem pipariem kļuva tikai par ayvaru, ko bieži ēd kopā ar maizi cepti, siers, olas, zivis, auksta gaļa un tieši tāpat.

    Aivaram tiek izmantots īpašs sarkano piparu veids ar gaļīgu struktūru. Pipari tiek apdedzināti krāsnī 700 ° C temperatūrā, karamelizējoties iekšpusē. Pēc cepšanas nomizoti, pipari nonāk vakuuma vienībā, kur tos vāra stingri noteiktu laiku, lai iegūtu krēmveida konsistenci.

    Sastāvs:
    cepti saldie pipari, cepti baklažāni, saulespuķu eļļa, kukurūzas ciete, sāls, cukurs, ķiploki, etiķskābe, malti melnie pipari
Zīmoli
VIJA SP SIA 2024 © All rights reserved